torsdag 17. desember 2009

4 B's and a P

BRINGEBÆR OG BRIOCHE, BREAD AND BUTTER PUDDING.. Ok.. jeg er ikke noe søtsak menneske, og i allefall ikke noe dessert menneske, men jeg har alltid vært fasinert av engelskmennene og deres "puddings". En som jeg alltid tenkte.. USJH så ekkelt er bread and butter pudding. Men så hadde det seg sånn at jeg hadde glemt å pakke inn litt ferdig laget, kjøpt i butikk av mamma brioche (bolle lignende kake full av smør og egg.. NAM), så den hadde blitt hard og ekkel... and what do u do then??? Jo da lager man bread and butter pudding ala Marianne.. Og folkens... det var SYKT godt!!!! If i might say so myself.....
Først litt begrepsavklaringer ( jeg skriver tross alt master oppgave liksom)
Bain Marie = en meget fancy måte å si vannbad på. Brukt mye til eggretter som stekes i ovn ettersom det gjør alt luftigere på en eller annen magisk måte..
Brulée = brenne sukker på toppen :-) Du trenger:
  • 4 små skåler el. ramakins (ca. str. espresso kopp)
  • 1/4 dels loff eller 1/4 kjøpt Brioche el. lign.
  • 2 egg
  • 2 ss melk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2- 1 ts kanel
  • strø sukker
  • litt smør
  • noen frosne bringebær ( 4-6 i hver spørs litt på str. av de SMÅ skålene)
Slik gjør du:
  • Sett ovnen på 180 grader og kok opp vann
  • pisk egg og melk sammen og tilsett vanilje sukker og kanel
  • Smør skålene med litt smør, så puddingen ikke setter seg fast
  • legg ett lag med brød i bunnen
  • legg bringebær på toppen
  • legg nytt lag med brød over bringebærene, som en koselig liten dyne...dytt inn kantene
  • Nå tar du en skje og forsiktig øser over egg blanding, dette kan være litt klissete så jeg satt formene i vasken.
  • Sett de 4 små formene i en større form el. langpanne og sett i ovnen
  • Nå lager du det til en Bain Marie ved å helle kokende vann i den store formen til ca. halveis opp på de små formene
  • La stå i ovnen i 10 min for så å putte en liten klatt med smør på toppen og inn i ovnen igjen
  • La stå i 10 min.
  • Så kommer Brulée biten : Strø litt sukker på toppen og i ovene i 5 min til. Jeg har en blowtorch.. en gass brenner som jeg smelter resten av sukkeret med, har man ikke en sånn kan du bare sløyfe hele greien eller sette litt under grill ... MEN PASS PÅ svir seg lett.
  • Bruk en tang til å ta de små formene ut fra den store formen og avkjøl litt... veldig god når litt varm
  • N...YT

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar