onsdag 16. desember 2009

Kylling og sopp "stew" med parmesan snurrer

Det er blitt skikkelig kaldt, og denne dagen er litt spesiell for oss i vår familie. For 8 år siden i dag døde min kjære pappa :-( Selv om det er mamma som er min største kulinariske inspirasjon var det han som ga meg min første kokebok, "Beste mor Duck's kokebok" fra Disney.. så jeg tenkte det var passende å lage noe godt i dag og, selv om jeg egentlig ikke har tid eller humør til det. Som tidligere nevnt er jeg for mat man kan spise med skje, krøllet opp i sofaen, spesielt på en dag som dette og spesielt hvis man spiser alene, og dette er en "sånn mat". Inspirasjonen kom egentlig fra en middag hos en kompis, som serverte noe lignende men da med pasta til.. Til Parmesan snurr trenger du:
  • Frossen butterdeig
  • Parmesan ost (og ikke PRØV å kjøp "the cheap stuff")
  • Litt smør
  • 1 egg
  • sesam frø (kan sløyfes)
Slik gjør du:
  • Ta butterdeig platene ut av frysen 20 min. i forveien så de tiner ( til 6-7 stk trenger du bare 2)
  • Sett ovnen på 200 grader
  • Kjevle platene ut, med litt mel på disken til de er ca 3 cm større (el. litt tynnere)
  • Smør LITT smør på den ene platen
  • Riv litt parmesan ost, og dryss på den ene platen. ett tynnt lag er nok
  • Visp sammen egget og pensle litt i kantene av butterdeig platen
  • Legg plate nr 2. oppå, og press litt ned.
  • Kvele de to platene litt flatere så osten "smelter" inn i deigen
  • Skjær opp i strimler
  • Twist og legg på stekebrett med bakepapir på
  • Pensle med egg og strø sesam frø på
  • Sett i ovnen, 10-15 min til pent gyllenbrune
  • Avkjøl på rist så blir de ikke "soggy" :-)
"Stew" - Du Trenger (til en eller 2):
  • 2 Kylling Fillet'er
  • 4 Ferske Champignon
  • 1/2 Løk
  • ca. 2 dl Creme Fraiche
  • 2 dl Vann
  • 1 Grønnsak eller kylling buljong terning
  • 1 ss. potet el. maizenamel (gjør sausen litt tykkere serru...)
  • Salt og Pepper
Slik gjør du:
  • Skjær løken i små firkanter
  • Skjær kyllingen i "bite size" biter
  • Skjær soppen i samme str. biter
  • begynn med litt smør i pannen og stek løken først til den er myk, den skal ikke bli brun
  • Putt kyllingen i pannen med løken og surr til brun utenpå
  • Så putter du soppen oppi med resten
  • stek i 1 min ca.
  • Smuldre buljon terningen og putt oppi pannen, hell på vannet og rør rundt
  • Nå er det Creme Fraiche tid :-) hell den i pannen med resten og rør så du ikke får hvite "klumper" (litt forsiktig så du ikke ødelegger fasongen på soppen)
  • La det hele koke litt inn.. 4-5 min
  • SÅ.... Puh! hehehe neida ;)
  • Bland maizenamel mel litt av vesken fra pannen, og hell oppi pannen igjen
  • salte og peppre etter smak
  • La det hele putre på lav varme i 5-10 min kanskje.. eller til du ikke kan holde deg lenger ;-)
N...YT! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar