søndag 10. januar 2010

Gobble gobble 2 : NAM!!!!

Nå er det bestemt!! Jeg kommer aldri til å lage kylling eller kalkun uten å "bade" den først!! Det ble helt fantastisk saftig og godt.... så... TOP TIPS! På bildet over er herligheten kommet i ovnen... Masse av det smaksatte smøret er stappet inn i lommer mellom bryst stykkene ov skinnet, stuffingen er puttet inni fuglen og hele herligheten er snurret sammen med hyssing for så å bli gnidd inn med salt, pepper og olivenolje. Vi tutlet jo en tur over vidden på ski vi, så da er det greit med en ovn med innebygget steke termometer :-) Vi satt den på 120 grader og at fuglen skulle ha 60 grader og så skulle ovnen slå seg av.. det fungerte toppers, men den var ikke heeelt ferdig da vi kom hjem. Da fikset vi det!!! Ovnen på 180grader og ventet til steke termometeret nådde 67/68 grader (tok ca 1 time)
Sånn så den ut da!!! NYYYYYDELIG og utrolig sprøtt og godt skinn!! litt skryte bilder følger :-)
Nam...
Nam
Ok... så var det jo den sausen da... Jeg begynte om morgenen, stekte "jibblets" (nakke og innvoller) og de grønnsakene jeg hadde skåret opp dagen før og tilsatte vann, salt og pepper. -Lot dette koke en stund og silte så man bare har kraft. -Kokte ut langpannen til kalkunen og silte oppi den andre kraften. -Laget brun jevning ved å "steke" 2 ss med mel og 2ss smør til det er brunt, og tilsatte litt og litt kraft (forsiktig! det SPYTTER) -Tilsatte fløte etter smak ok: så smakte den ikke såååå mye den sausen, så laget en rødvins reduksjon med ca 1 glass rødvin, 1 shalott lauk, 1 laurbærblad og 2 nelliker - smaksatte sausen litt og litt med rødvinsreduksjonen.... NAM
Så tilslutt den friske avsluttningen..isen..og iskrystallene ble litt for store.. meeen det er ikke sså enkelt å røre i den isen hver time når man er på vidden med mann og hund.. men fy så god den isen var, så det anbefales på det sterkeste!!!
Lykke til!! og Bon Appetit!!

1 kommentar:

  1. du gjør meg sulten!!!(jeg må skaffe meg et større kjøkken :p)

    elizabeth

    SvarSlett