lørdag 9. januar 2010

Gobble Gobble 1 : Its all in the prep!!!!

Godt folk! Nå er det skremmende billig med kalkun!! 19.90 p.kg kjøpte vi for i dag :-) Det er en av de tingene jeg elsker med Hr. Lie, han er så impulsiv... Å Kalkun!!! Sånn kjøper vi!! Også står vi der i kassen da med en 6 kg kalkun som han skal ha til middag i morgen!!!! Han skal også gå over vidden på ski i morgen, og jeg skal på tur på fløyen og prøve å jobbe litt... da er det litt viktig å kunne forberede ting til denne fuglen litt i forveien. Så i kveld har jeg tatt meg ett glass Masi, tent stearinlys og kost meg litt på kjøkkenet :-) Først: Fuglen må jo tines... og... jeg har lest og sett på program som sier at hvis du vil ha en saftig kalakun, skal du legge den i ett salt bad over natten.. sååå Det har jeg gjort :-) puttet litt deilige krydder, løk og selleri oppi badevannet også :-)
Så: Kalkun skal jo ha "stuffing" og jeg husket litt av en oppskrift mamma har fått av sin mamma.. meeen jeg hadde jo ikke den så jeg diktet litt ;-) - surr 1/2 pakke bacon, 2 stangselleri, 1 liten boks sopp og 1/2 løk i litt smør - Når alt er mykt, hell litt eplesaft over og kok inn -tilsett ca 1 baguette (helst litt gammel) -hell på litt melk... 2 dl ca kanskje.. -salt og pepper :-)
aaaand theeen : For å få god saus til denne fuggelen må man jo koke kraft på nakken og innmaten.. dette skal jeg gjøre i morgen men da må man også ha med "basis" smaks grønnsakene (mer om dette neste gang) -kutt opp 1 løk, 2 gulrøtter, 2-3 stenger stang selleri - og så har jeg funnet verdens lureste poser på ikea!!!! Så nå er alt klart i kjøleskapet til i morgen
Jamie øyeblikk: Ok, Mamma har lært meg at man skal helle smør og veske over kalkunene mens den steker men Jamie, sier at man kan legge ett lag med smaksatt smør innimellom kalkun skinnet og brystet før man steker den (mer om dette senere) så da laget jeg smøret i kveld:-) - 250g smør - 1 shalott løk - rosmarin - saften av 1/2 mandarin - Salt
Så nå var jeg jo så godt i gang ;-)
Så da lager jeg is også:-) kokte opp 1/2 liter vann med 1/2 l. sukker.. og ca 1 og 1/2 liter blandet bringebær og bjørnebær. pluss saften av 2 lime og 1 sitron.
Så siler man alt sammen i den skålen man skal fryse det i.... så kjøle ned, inn i frysen i 30 min... røre... så i frysen 1 time og røre igjen.... nam nam Da er det bare å legge seg.. og vite at arbeidsmengden er halvert til i morgen!!!!! GOD TUR!!

1 kommentar: