Jo, vin!
Og hva er godt til vin?
Ost!
Men man kan jo ikke bare spise ost.... I allefall ikke når man har en nesten 2 m lang storebror som besvimer hvis det går mer enn 2 timer uten mat.
Storebror og jeg gikk på matbutikk på akerbrygge, på let etter inspirasjon for kokkeliten. Humøret den helgen var ikke på topp så ingrediensene ble litt ymse:
Speket andebryst, Sopp av forskjellig art, Gruyere ost, hva lager man da ? Gourmet burgeren var født
Storebror og jeg gikk på matbutikk på akerbrygge, på let etter inspirasjon for kokkeliten. Humøret den helgen var ikke på topp så ingrediensene ble litt ymse:
Speket andebryst, Sopp av forskjellig art, Gruyere ost, hva lager man da ? Gourmet burgeren var født
Jeg laget først vannbakkels deig, da trenger man:
1 dl vann
50 g smør
5ss hvetemel
2 sammenhvispede egg
Kok opp vann og smør, ha alt melet oppi med engang og rør sammen til deigen slipper gryten.
Sett ovnen på 200 grader .
Avkjøl deigen til lun.. Ikke vits å vente lenger.
Rør så inn eggene litt etter litt, deigen må ikke bli for løs- skal kunne forme topper.
Bland så i rikelig med gruyere ost.
Form små klumper/ baller på stekebrett - sett i ovnen i 25 min.. Ikke åpne døren før 20 min er gått- da faller de sammen som skjedde med meg ;)
I mellomtiden steker du rikelig med sopp i rikelig med smør :D med litt sjalott løk, og litt krydder, jeg brukte litt timian og basilikum, salt og pepper
Når vannbakkelsene er ferdig, avkjøler du på rist.. Så er det bare å sette herligheten sammen
Vannbakkels
Sopp
Speket andebryst skåret i tynne skiver
En epleskive
Rips/ rognebærgele
Det er viktig med noe litt syrlig som bryter med den ellers så heftige høstkosten. Så er det bare å tenne litt lys, åpne en god flake vin og nyte den med noen du er glad i <3 nbsp="nbsp" p="p">3>
Love it!
SvarSlett<3