søndag 21. oktober 2012

Gruyere og and - Gourmet Høst Burger ala Bygdøy

Hva har man egentlig lyst på etter en lite produktiv shoppingrunde med storebror?
Jo, vin! 
Og hva er godt til vin? 
Ost! 
Men man kan jo ikke bare spise ost.... I allefall ikke når man har en nesten 2 m lang storebror som besvimer hvis det går mer enn 2 timer uten mat.
Storebror og jeg gikk på matbutikk på akerbrygge, på let etter inspirasjon for kokkeliten. Humøret  den helgen var ikke på topp så ingrediensene ble litt ymse:
Speket andebryst, Sopp av forskjellig art, Gruyere ost, hva lager man da ? Gourmet burgeren var født


Jeg laget først vannbakkels deig, da trenger man:
1 dl vann
50 g smør
5ss hvetemel
2 sammenhvispede egg
Kok opp vann og smør, ha alt melet oppi med engang og rør sammen til deigen slipper gryten. 
Sett ovnen på 200 grader . 
Avkjøl deigen til lun.. Ikke vits å vente lenger. 
Rør så inn eggene litt etter litt, deigen må ikke bli for løs- skal kunne forme topper.
Bland så i rikelig med gruyere ost.
Form små klumper/ baller på stekebrett - sett i ovnen i 25 min.. Ikke åpne døren før 20 min er gått- da faller de sammen som skjedde med meg ;) 

I mellomtiden steker du rikelig med sopp i rikelig med smør :D med litt sjalott løk, og litt krydder, jeg brukte litt timian og basilikum, salt og pepper

Når vannbakkelsene er ferdig, avkjøler du på rist.. Så er det bare å sette herligheten sammen
Vannbakkels
Sopp
Speket andebryst skåret i tynne skiver 
En epleskive 
Rips/ rognebærgele 

Det er viktig med noe litt syrlig som bryter med den ellers så heftige høstkosten. Så er det bare å tenne litt lys, åpne en god flake vin og nyte den med noen du er glad i <3 nbsp="nbsp" p="p">


1 kommentar: