lørdag 14. november 2009

Enkel Blomkål Suppe

Dette er en rimelig, imponerende og veldig god rett og blomkål er i sesong nå!!! Kan brukes som forrett ved et middagsselskap eller som "comfort food" på en sur og kald dag. Det eneste man må kontrollere da er størrelsen på posjonene, den er litt fyldig ;-) Jeg har halve suppen igjen i frysen, er sikker på at man kan varme den opp igjen og bare legge til litt fersk blomkål. Du trenger:
  • 1 Blomkål hode
  • 2 poteter
  • 1 firkant grønnsaksbuljong
  • 1/2 liter vann
  • 1/2 liter melk
  • litt salt og pepper
  • 1 kokepoteter gryte
  • Stavmikser
Garnityr:
  • Sprøstekt bacon el. spekeskinke
  • Trøffel olje (hvis du er så heldig som meg ;-)
How?
  1. Ta av de grønnebladene på blokmkålen og del den i middels små buketter
  2. Skrell potetene og kutt opp i firkanter 2x2 cm ca
  3. Bland vann og melk i din koke poteter gryte og putt grønnsaksbuljong firkanten oppi
  4. Dump all blomkålen og poteten oppi blandingen og kok til blomkålen er passe myk.
  5. Ta ut noen blomkål buketter til "pynt"
  6. Ta frem stavmikser og tenk på alle som har irritert deg de siste dagene mens du moser bitene til en silkemyk suppe (har du en blender funker det enda bedre)
  7. Smak til med salt og pepper !!! (husk bacon er salt)
  8. Anrett i skål med noen blomkål biter, litt bacon og noen få dråper trøffelolje :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar