
Dette er en SUPER enkel rett å lage, man har det meste man trenger hjemme og som passer like bra til en het date ;-) som til en kosekveld med jentene eller rett og slett bare fordi du fikk lyst på noe godt. Jeg kan vel ikke ta "cred" for at det er mitt påfunn men jeg gjør ting litt lettere enn andre kanskje ;-)
Jeg laget dette sist bare til meg selv, på en regntung høstdag da alt bare var litt surt. Tente stearinlys i vinduet, krøp under ett varmt pledd og hadde ingen skrupler med å spise 250g ost helt alene!!
Du trenger:
- En Camembert ost i tre-boks. Jeg kjøper den de har på Rema 1000, den behøver ikke være dyr!
- 3 fedd hvitløk
- Litt krydder- pizzakrydder funker fint, rosmarin, timian, basilikum.. bruk fantasien!
- Litt olivenolje
- Brød, eller selleri stenger til dypping
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 220 grader
- Ta osten ut av boksen og evt. ut av papir den er pakket i
- Skjær av toppen av osten (det hvite laget), dette er lettest når osten er kald!
- Putt osten nedi esken igjen med den "nakne" siden opp (Hvis du bruker Rema osten, pass på at du bruker den delen av boksen som er laget av tre, og det er lokket!!)
- Dytt 3-4 fedd med hvitløk nedi osten
- Dryss det krydderet du har oppå, kan god dytte det litt nedi
- Pakk bunnen av esken inn i litt folie, osten smelter og KAN renne ut
- Drypp litt olivenolje på og sett i ovnen.
Osten er klar når den er lysebrun på toppen, ca 10-15 min tenker jeg. Også er det bare å dyppe litt deilig brød i eller seleristenger funker også veldig bra!!!
Vin:
Ost er
en fet matrett og trenger derfor en markert, frisk eller litt snerpende vin, og da helst en hvitvin..... i allefall ifølge ekspertene
. Jeg liker rød jeg da
!
Hvit: Clotilde Dauvennes les Tempts Perdes petit Chablis 2008 vare nr 80174 på polet;) Denne ble jeg servert til ost på vinkurs på Sjøkrigsskolen.. bare derfor jeg har navnet
Rød: En Masi vin er fin (alle liker en rund italiener), en valpolicella.. eller det gjestene dine tar med!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar