mandag 16. november 2009

Fransk dressing ala "mamma"

Denne dressingen har jeg vokst opp med, eller jeg har kanskje "tweeket" den litt da siden jeg ikke alltid har alt i skapet som mamma'en min har ;-) Min bror er også veldig glad i denne salatdressingen men klarer aldri å huske hvordan man lager den så Martin .. this is for you bro!!
Du trenger:
  • Sennep (helst ikke pølse/bodsennep)
  • God olivenolje (her snakker vi extra virgin folkens)
  • eddik (mamma bruker hvitvins eddik jeg bruker balsamico)
  • 1 fedd hvitløk
  • salt
  • pepper
  • italiensk el. fransk krydder (Pizza krydder!!)
Slik gjør du:
  1. Ta en ts. sennep i et glass el. liten mugge
  2. tilsett hakket/presset hvitløk, salt og krydder
  3. tilsett eddik. Hvis du bruker hvitvins eddik kan du tilsette en liten klype sukker og rør sammen med sennep etc. Mengden spørs på hvor mye du skal lage, jeg sier ca 1/2 cm opp fra bunnen av glasset til en ts. sennep.
  4. Nå tilsetter du olje mens du rører, da blir olje pluss eddik en "emulsion". Det skal være 3/4 olje og 1/4 eddik.
  5. Smak til med salt. Er dressingen for sur kan du ta litt sukker eller vann i :-)
Serverings tips: Kjæresten min elsker denne til ALT. Men en god grønn salat med kylling i er godt eller så er den deilig på ris med kylling og salat til. Kan også brukes på en skive med ridderost som ekstra umf! Eller hell litt oppi en avokado og nyt! HUSK å tørke salaten før du heller dressing på, hvis ikke setter den seg ikke fast på salatbladene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar